Op i røven med navneforbudet

Det tog mig under et minut at finde ud af, hvem den kendte sportsstjerne, der er sigtet for at krænke et barn, er. Måske skulle vi droppe at bruge gamle billeder med lidt dårlig anonymisering til at illustrere artikler?

Kl. 15 d. 26. maj så jeg den her artikel på eb.dk:

image01.png

Jeg tænkte: "Hvor mange kendte sportsstjerner bor på Frederiksberg?" Jeg kender kun 1 og det er Brian Holm. Under et minut senere fandt jeg et billede af Brian Holm i samme skjorte, samme jakke, en bil og natur i baggrunden. Se bare her:

Jeg aner ikke, om det er derfor, at Brian Holm så sig nødsaget til at stå frem. Jeg aner heller ikke, om Brian Holm har gjort noget kriminelt, men uanset om han har eller ej, så er det fandeme ikke i orden, at det er så fucking nemt at finde frem til mennesker, der er beskyttet af navneforbud.

Og det er ikke bare en enkelt svipser fra EB.

Ekstra Bladet har lige fået en bøde for at have overtrådt navneforbudet i januar. I husker måske Rigmor Zobel, Vanløse-sagen, Amager-manden, Maria-morderen. Fortsæt selv.

Skal vi lave en aftale om, at vi ikke anonymiserer billeder, der i forvejen er på nettet og måske laver en tegning eller bruger en illustration i stedet? Jubii. Tak for det.

Her er et anonymiseret billede af Poul Madsen: